×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

2023-2024 Yeni Öğrenci Kayıtları ve Kayıt Yenileme “Geç Başvuru” İşlemleri

YENİ ÖĞRENCİ KAYITLARI

Üniversitemizin ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarına (hazırlık sınıfı dâhil) kayıt yaptıran ve yurtlarımızdan yararlanmak isteyen yeni öğrencilerimiz yurt ön başvurularını 31 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihlerinde https://kizyurdu.cankaya.edu.tr/ ve https://erkekyurdu.cankaya.edu.tr/ üzerinden online gerçekleştireceklerdir.

Başvuru İşlemleri

Öğrencilerimiz Ön başvuru formuna, “Başvuru ve Ücretler” sayfasından ulaşabilir. Kayıt sistemi 31.08.2023 saat 10:00’da başlayacak, 01 Eylül 2023 saat 17:00’da sona erecektir.

Kız ve Erkek Öğrenci Yurtlarımızın öğrenci kayıtlarında, yurtta konaklamaya devam eden mevcut öğrenci başvurularına, yurt bursu kapsamında üniversitemize 2023 YKS ile yerleşen ve Ankara dışından gelen öğrencilerimizin başvurularına öncelik verilmektedir.

Yurt başvuruları ile ilgili tarihler burslu ve ücretli tüm öğrencilerimiz için geçerlidir.

Ön başvuru esnasında ücret yatırılmayacaktır. 

Başvuru Sonuçlarının Açıklanması:

Ön başvuruda bulunan ve yurtlarımıza yerleştirilen öğrencilerimizin listesi 06 Eylül 2023 Çarşamba saat 10:00’da web sayfalarımız (https://kizyurdu.cankaya.edu.tr/ ve https://erkekyurdu.cankaya.edu.tr/ ) üzerinden ilan edilecektir.

Ücret Yatırma ve Kayıt Tamamlama İşlemleri

Yurt ücretlerinin (barınma ve depozito) 6-13 Eylül 2023 tarihleri arasında Çankaya Üniversitesi Yurt Ücretleri hesabına  yatırılması ve dekontların erkekyurdu@cankaya.edu.tr ve kizyurdu@cankaya.edu.tr e-posta adreslerine iletilmesi gerekmektedir. Mali yükümlülüklerini yerine getirmeyen öğrencilerin yerine, yedek liste sıralamasına göre, yeni öğrenci kaydı alınır.

Ücret yatırılırken açıklama kısmına öğrenci adı/soyadı ile “Yurt Ücreti”  ve  “Yurt Depozitosu” ifadelerinin belirtilmesi gerekmektedir.

Öğrencilerimizin kayıt işlemlerinin tamamlanabilmesi için, aşağıda belirtilen evrakları dekontlarıyla birlikte e-posta olarak iletmeleri veya yurda giriş esnasında teslim etmeleri zorunludur.

1.Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için kimlik kartı (e-devlet üzerinden alınabilir)

Yabancı uyruklu öğrenciler için pasaport fotokopisi,

2.Öğrenci kimlik fotokopisi veya üniversiteye yeni kayıt belgesi,

3.İkametgah belgesi (e-devlet)

Yabancı uyruklu öğrenciler için Türkiye’de oturma izin belgesi fotokopisi,

4.Sağlık durumunun yurtta kalmasına elverişli olduğunu belirten ve hekim tarafından düzenlenen sağlık raporu (Hastane veya sağlık ocağından alınabilir.)

5.Adli sicil kaydı (e-devlet)

6.Son 6 ay içinde çekilmiş iki adet vesikalık fotoğraf,

7.Yurtlar Taahhütnamesi

8.Hizmet Taahhütnamesi (Yurtlar Müdürlüğü tarafından doldurulacak ve bir nüshası öğrenciye verilecektir.)

Banka Bilgileri:
T. Vakıflar Bankası Ankara Meşrutiyet Şubesi
IBAN NO: TR64 0001 5001 5800 7303 7098 20
HESAP ADI: Çankaya Üniversitesi Yurt Ücretleri Hesabı

KAYIT YENİLEME GEÇ BAŞVURU İŞLEMLERİ

2022-2023 Akademik yılında yurtlarımızda konaklayan ancak kayıt yenileme işlemlerini tamamlamayan öğrencilerimiz, 31 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihlerinde yeni öğrencilerimizle birlikte online başvuruda bulunabilirler.

Bununla birlikte bu öğrencilerimizin başvuruları, Çankaya Üniversitesi Öğrenci Yurtları Çalışma Esasları Yönergesi Madde 12-(2) gereği, yeni öğrenci kayıtları tamamlandıktan sonra, kalan müsait yerler çerçevesinde değerlendirilecektir.

2023-2024 akademik yılında tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz.