ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLAR MÜDÜRLÜĞÜ
ÖĞRENCİ TEMSİLCİSİ SEÇİMİ

Öğrenci Temsilcisi:

• Çankaya Üniversitesi öğrenci yurtlarında konaklayan,
  • Kız ve erkek yurdu öğrencilerini temsilen, o yurdun öğrencileri tarafından demokratik

yöntemlerle seçilen,

• Yurt yönetimi ile öğrenciler arasında etkili iletişim kurarak öğrencilerin sorunlarını, istek,

öneri ve/veya şikayetlerini yurt yönetimine ileten,

• Yurt etkinliklerinin planlanmasına ve organizasyonuna katkıda bulunan, öğrencilerin katılımını sağlayan ve gerektiğinde onları temsil eden,
  • Aylık yurt menüsünün oluşturulması, kontrol ve onay süreci ile ilgili olarak oluşturulan

komisyonda görev alan,

• Disiplin Kurulu’nun bir üyesi olarak, öğrencilere ilişkin disiplin işlemlerinin yürütülmesinde ve karar sürecinde yer alan öğrencidir.

Seçim Kurulu:

• Kız ve erkek yurdu yöneticileri ile kız ve erkek yurtlarında görev yapan birer yurt memuru olmak üzere toplam dört kişiden oluşur.
  • Seçim takviminin oluşturulması, seçimlerin tüm aşamalarıyla düzgün bir biçimde yürütülüp sonuçlandırılması konularında yetkili ve görevlidir.

Öğrenci Temsilcisi Seçimi:

•   Öğrenci Temsilcisi, yurt öğrencilerince, Kız/Erkek Yurdu Öğrenci Temsilcisi Adayları arasından, en fazla oy alan adayın seçilmesi usulüyle bir defaya mahsus olmak üzere 1 (bir) yıl için seçilir.
  •    GSB Yükseköğrenim Özel Barınma Hizmetleri Yönetmeliği Madde 26/10 gereği, seçim biri asıl diğeri yedek olacak şekilde gizli oyla yapılır.
  •    Kız/Erkek Yurdu Öğrenci Temsilcisi’nin seçilme niteliklerini kaybetmesi ya da mezuniyet, yurttan ayrılma vb. herhangi bir nedenle, süresi bitmeden önce görevinin sona ermesi halinde, yedek olarak belirlenen öğrenci temsilcisi kalan süreyi tamamlamak üzere göreve başlar. Yedek öğrenci temsilcisi belirlenememesi halinde (örn. tek aday varsa) ise, yurt öğrencileri tarafından eğitim-öğretim yılı içinde uygun bir zamanda aynı usulle yeni bir öğrenci temsilcisi seçilir.

Öğrenci Temsilciliği Görevinin Sona Ermesi:

Bir yıllık görev süresi sona eren, mezuniyet veya başka bir nedenle Üniversite ve yurtla ilişiği kesilen ya da yurt mevzuatı kapsamında hakkında yurttan uzaklaştırma veya çıkarma cezası kesinleşen Öğrenci Temsilcisi’nin tüm görevleri sona erer.

Adayk Şartları:

Öğrenci Temsilciliğine Aday Olacak Öğrencilerde;

•  Çankaya Üniversitesi öğrenci yurtlarında en az 1 yıl konaklamış olması,
  •  Yurtta barındığı süre içerisinde herhangi bir disiplin cezası almamış olması, şartları aranır.

Aday Belirleme ve Oy Verme İşlemi:

Seçim Takvimi Doğrultusunda;

• “Adaylık” şartlarını sağlayan öğrenciler, danışmada bulunan yurt memurlarına adaylık başvurularını yazılı olarak bildirirler. (Yurt danışma masasında yer alan “Adaylık” formunun doldurulması ve imzalanması yeterlidir.)
  • Yurt yönetimi, aday öğrencilerin isimlerini, yurt panosunda ilan eder.

Seçim Günü;

• Seçim Kartı (Adayın adı/soyadı) öğrenciler tarafından doldurulur ve oy kutusuna atılır. O

gün yurtta bulunmayan veya “evci izinli” olan öğrenci sonraki 2 gün boyunca oy kullanabilir. Bu süreyi geçiren öğrenci oy kullanamaz/oy kullanma hakkından vazgeçmiş sayılır.

• Oy kullanan öğrenci, “Öğrenci Temsilciliği Katılım Listesini” imzalar.
  • Mükerrer (yinelenmiş) oylar geçersiz sayılır.
  • Öğrenci Temsilcisi Adayı, kendi adına bir oy kullanma hakkına sahiptir.
  • Oy sayımı seçim kurulu tarafından yapılır.
  • Oylar sayıldıktan sonra seçim sonuçları yurt bünyesinde (yurt web sayfası ve panoları)

açıklanacaktır.

• Öğrencilerin kullandıkları oy ve hangi adaya oy verdikleri ile ilgili hiçbir kayıt tutulmayacaktır.

Seçim Sonuçları:

• Seçimler seçim takvimine uygun olarak yapılacak ve oylar sayıldıktan sonra seçim sonuçları yurt bünyesinde (yurt web sayfası ve panoları) açıklanacaktır.
  •  Tüm bu süreçlerde gizlilik birincil öncelik olacaktır.

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLAR MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRENCİ TEMSİLCİSİ SEÇİMİ

20222023 Seçim Takvimi Süreç
8 Kasım 2022 Seçim Duyurusu ve Seçim Takviminin İlanı
9-11 Kasım 2022 Adaylık Başvuruları
14 Kasım 2022 Aday Listesinin İlan Edilmesi
15 Kasım 2022 Öğrenci Temsilcisi Seçimi
18 Kasım 2022 Seçim Sonuçlarının İlanı

*Seçim süreci her iki yurt için ayrı ayrı yürütülecektir.

Duyuru Ekleme Tarihi : 08.11.2022