Çankaya Üniversitesi Öğrenci Yurtlar Yönergesi Md 14-(2) gereği, öğrencilerimiz, akademik takvimde belirtilen ders başlangıç tarihinden en erken 3 (üç) gün önce, 1 Ekim 2021 tarihi saat 09:15  itibariyle yurtlarımıza giriş yapabileceklerdir.

Öğrencilerimizin, aşağıda belirtilen evrakları yurda giriş esnasında teslim etmeleri zorunludur.

1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için kimlik kartı fotokopisi. Yabancı uyruklu öğrenciler için pasaport fotokopisi,
  2. Öğrenci kimlik fotokopisi veya üniversiteye yeni kayıt belgesi,
  3. İkametgah belgesi. Yabancı uyruklu öğrenciler için Türkiye’de oturma izin belgesi fotokopisi,
  4. Sağlık durumunun yurtta kalmasına elverişli olduğunu belirten ve hekim tarafından düzenlenen sağlık raporu (Hastane veya sağlık ocağından alınabilir.)
  5. Adli sicil belgesi,
  6. Dört adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf,
  7. Yurtlar Taahhütnamesi

Bununla birlikte, 31.08.2021 tarihli Üniversitemiz Senato Kararı gereği Sağlık Bakanlığınca öngörülen dozda aşı olanlar ile ikinci doz aşısını en az 15 gün önce olan ya da en çok 72 saat öncesine ait negatif sonuçlu PCR testi olan öğrenciler, HES kodlarıyla birlikte yurda giriş yapabileceklerdir.

Öğrencilerimizin yurda giriş esnasında aşı olduklarını aşı kartlarıyla belgelemeleri, belgeleyemeyenlerin ise haftada iki kez negatif değerli PCR test sonuçlarını ibraz etmeleri gerekmektedir.

Yurda giriş yapmadan önce oda yerleşimi, yemek hizmeti ve konaklamaya ilişkin Yurda Giriş ve Konaklama Hizmetleri dokümanı mutlaka okunmalıdır.

Öğrencilerimize önemle duyurulur.

Duyuru ekleme tarihi : 16.09.2021