16.09.2020 tarihli Üniversitemiz Senato Kararı gereği yurtlarımızın açılma durumu; pandeminin seyrine göre, her ders özelinde ilgili öğretim üyesinin önerisi üzerine, ilgili yönetim kurullarınca alınacak karar doğrultusunda yapılacak yüz yüze eğitime bağlı olarak gerçekleşecektir. Ayrıca, YÖK tarafından verilebilecek Üniversitelerde yüz yüze eğitim-öğretime başlanılması kararı uyarınca da yurtlarımızın açılması söz konusu olabilecektir.

Yukarıda belirtilen olasılıkları değerlendirerek, yurtlarımıza kayıt yaptıran ancak; yurtta kalma hakkından vazgeçmek suretiyle ücretinin iadesini talep eden öğrencilerimiz, bu taleplerini 30.10.2020 tarihine kadar Müdürlüğümüze e-posta yoluyla iletebilirler. Yurtta kalma hakkından vazgeçerek ücret iadesi talebinde bulunan öğrencilerimizin; yurtların açılması halinde başvuruları, yeni başvuru olarak değerlendirilecek olup, kendilerine yurt kayıt garantisi verilmesi söz konusu olamayacaktır.

Öğrencilerimizin yurtlarımızda kalmadıkları döneme ait yurt ücretlerinin iadesi, kayıt formlarında belirttikleri IBAN numaralarına yapılacaktır. IBAN numaralarının kendilerine ait olmaması durumunda, öğrencilerimizin ücret iadeleri için Vakıfbank Ankara Meşrutiyet Şubesi’ne bizzat başvurmaları gerekmektedir.

Yurt kaydının silinmesini istemeyen öğrencilerimizin dilekçe vermeleri gerekli değildir.