YURTLARIMIZIN KAPANIŞI ve ÇIKIŞ İŞLEMLERİ:

Ç.Ü. Öğrenci Yurtları Çalışma Esasları Yönergesi gereği, Yurtlarımızın kapanış tarihi akademik takvimde belirtilen final sınavlarının bitiş tarihi olarak kabul edilir. Öğrenciler, final sınavlarının bitiş tarihinden en geç 3 (üç) gün sonra yurttan ayrılmak zorundadır. Bu doğrultuda, öğrencilerimiz 20.06.2022 Pazartesi gününe kadar,  21-22 Haziran 2022 tarihlerinde İngilizce Yeterlilik Sınavına girecek olan öğrencilerimiz ise, 22 Haziran 2022 saat 16:30’a kadar yurtlarımızda konaklayabilirler. Yemek hizmetimiz, 20 Haziran Pazartesi sabah kahvaltısı ile sona erecektir.

YURTTAN ÇIKIŞ İŞLEMLERİ:

1. Oda Teslimi: Yurttan çıkış yapılacağı gün yurt memuru eşliğinde,
  • Demirbaş listesi kontrol edilir.
  • Oda kontrolü ve varsa hasar tespit yapılır.
  • Oda anahtarı teslim edilir.

Öğrenci Yurt Çıkış Formu’nu imzalamadan ve anahtar teslim etmeden ayrıldığı takdirde depozito iade işlemi yapılmaz.

1. Eşya Bırakma: Bir sonraki eğitim-öğretim döneminde yurtlarımızda kalmaya devam edecek olan öğrencilerimiz, üzerine isimlerini yazarak bavul odasında en fazla 2 valiz/koli bırakabilirler. Bırakılan eşyalardan Yurt İdaresi sorumlu değildir.
  2. 2022-2023 Akademik Yılı Konaklama Talepleri: Oda değişikliği talep eden öğrencilerimizin, en geç kayıt yenileme tarihi bitimine kadar (18 Temmuz 2022) dilekçe vererek Müdürlüğümüze başvuruda bulunmaları gerekmektedir.
  3. Depozito İadeleri: İadeler, öğrencilerimizin odalarında hasar tespiti yapılmamışsa, tüm öğrencilerimizin çıkış işlemleri bittikten sonra başlayacak ve 2021-2022 Güz yarıyılında yurt yönetimine beyan edilen öğrenci IBAN numaralarına yapılacaktır.  IBAN numaralarında herhangi bir hata, eksiklik veya yanlış bilgi var ise ödeme yapılamaz. Bu durumda öğrenci, depozito ücretini Vakıfbank Ankara Kızılay Meşrutiyet Şubesinden  kimlik karşılığı alabilecektir.

KAYIT YENİLEME BAŞVURULARI: Yurt başvuruları her akademik yıl yenilenmektedir. 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında yurtlarımızda kalmaya devam etmek isteyen öğrencilerimizin aşağıda belirtilen bilgiler doğrultusunda kayıt yenileme işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir.

1. Kayıt yenileme başvuruları 13 Haziran – 18 Temmuz 2022 tarihleri arasındadır.

Belirtilen sürede kayıt işlemlerini tamamlamayan ve mali yükümlülüklerini yerine getirmeyenlerin yerine yeni öğrenci kaydı alınır.

1. Başvurular ile ilgili tarihler burslu ve ücretli tüm öğrencilerimiz için geçerlidir.
  2. Kayıt yenileme başvuruları https://yurt.cankaya.edu.tr/box/basvuru-ve-ucretler/  veya Dökümanlar  sayfasında yer alan kayıt yenileme formu üzerinden online yapılacak olup sistem 13 Haziran 2022 saat 10:00’da açılacak ve 18 Temmuz 2022 saat 17:00’da kapanacaktır. Ücret yatırma ve kayıt yenileme işlemlerini, belirlenen süre ve esaslar çerçevesinde tamamlamayan öğrencilere yer tahsisi yapılmaz.
  3. Geç başvurular, ancak yeni öğrenci kayıtları tamamlandıktan sonra, kalan müsait yerler çerçevesinde değerlendirilir.
  4. Ödemeler yıllık peşin olarak tek seferde yapılabileceği gibi; güz döneminde yurda kayıt sırasında yarısı, bahar döneminde üniversite kayıt yenileme tarihlerinde ise diğer yarısı olmak üzere iki taksitle yatırılabilir. Depozito, kayıt sırasında peşin olarak yatırılır. Ücretin tamamını kayıt sırasında (yıllık peşin) yatıran öğrencilere % 10 indirim uygulanır.
  5. Tüm öğrencilerimizin, başvuru ve ücretlere ilişkin belirlenen süre ve esaslar çerçevesinde yurt başvurularını tamamlamaları ve mali yükümlülüklerini yerine getirmeleri gerekmektedir. Yurt ücretini (depozito ve barınma ücretini) ödemeyen öğrenciler yurda giriş yapamazlar ve/veya kendilerine yer tahsisi yapılmaz.
  6. Aşağıda belirtilen evrakların yurt@cankaya.edu.tr adresine gönderilmesi veya yurda giriş esnasında elden teslim edilmesi gerekmektedir.

-Adres değişikliği var ise ikametgah belgesi (E-Devlet)

-Sabıka kaydı (adli sicil belgesi) (E-Devlet)

Duyuru ekleme tarihi : 02.06.2022

Güncelleme Tarihi : 11.06.2022